torsdag 12 mars 2009

New York - Torsdag

Vi ställde klockan på 10.30 men kom inte upp förrän ett par timmar senare, vi skyller på att en gemytlig pub i Soho med livemusik i form av bandet Humble Fish höll oss uppe igår natt. Om man ska vara helt ärlig så började den här skeva dygnsrytmen ta form redan i tisdags när vi tog några öl med ett par svenska tjejer och deras kompisar nere på Lower East side. Men eftersom vi planerar att ta en helkväll ute imorgon med flickorna från Chile, a.k.a. Chillisarna så det är egentligen ingen fara på taket.

Sen har vi varit kulturella också, en av de sakerna jag verkligen ville göra den här veckan var att gå och se en musikal på Broadway, helst något av Andrew Lloyd Webber och helst Phantom of the Opera. Höga förhoppningar är ju inte det bästa att ha men det här lever verkligen upp till sitt rykte.

Sättet Webber använder scenen på är fantastiskt. Som åskådare kan man byta plats, tidpunkt och perspektiv flera gånger under bara några minuter utan att det känns ansträngt, det är helt enkelt så snyggt gjort. Musiken, scendekoren, storyn, skådespelarna, effekterna och allt annat är så grymt bra att man inte behöver vara nått teaterfreak för att få rysningar, utan tvekan höjdpunkten på den här resan hittills.

 

Inga kommentarer: